top of page

2022 - 2023

Appartement
UTRECHT

"In a Nutshell"

Voor een monumentaal appartement in Utrecht ben ik gevraagd om voor de renovatie een compleet plan uit te werken. Er is een ontwerp gemaakt voor het drielaags appartement met daarbij de begeleiding om dit plan om te zetten naar realisatie. Bij deze opdracht was het van belang om de authentieke elementen de aandacht te geven die het verdient.

Het is een ruim appartement, maar op iedere verdieping moest creatief omgegaan worden met de beschikbare ruimte. Er zijn dus volledig nieuwe indelingen bedacht om zo de ruimte op de verdiepingen optimaal te benutten.

Op de begane grond is de keuken en woonkamer in elkaar verweven. Zo oogt alles ruim, overzichtelijk en als één geheel. Op de volledige eerste verdieping is de master bedroom met badkamer en suite en walk-in closet te vinden. Op deze verdieping is ook beloopbaar glas toegepast. Zo blijft de verbinding met de verdieping eronder en is het praktisch, aangezien je zo meer ruimte hebt om te bewegen.

Op de tweede verdieping is een wasruimte en werk-/logeerkamer te vinden. Deze ruimtes zijn licht gehouden i.v.m. het prachtige balkenspel van het dak. Dit mag extra de aandacht vragen, aangezien dat past bij het karakter van het appartement.

© 2020 - 2024 by NINETY EIGHT Interior Design. All rights reserved

bottom of page