top of page

2021 - 2023

Woonhuis
UTRECHT

"Soft Warmth"

Bij dit project ging het om een nieuwbouwwoning in Utrecht die binnen twee jaar gebouwd zou worden. Doordat de klanten er al vroeg bij waren in het bouwproces, hadden we alle tijd om overal eens goed naar te kijken en doorheen te lopen. Voor dit project ben ik gevraagd om het interieur van de gehele woning te ontwerpen inclusief technische plannen (zoals de licht- en elektratekeningen) en uitvoering. Deze fases kosten altijd relatief veel tijd, waardoor het dus perfect uitkwam dat ze vroeg aan de bel trokken. 

De architectuur van deze woning doet erg veel denken aan een woning uit de jaren 30. Er is daarom gekozen voor verschillende details in het interieur die te herleiden zijn naar de jaren 30, zodat het huis zowel van binnen als van buiten één geheel zou worden.

Dit heeft zich vertaald in elementen zoals sierlijsten op de wand in de woonkamer, binnendeuren en andere afwerkingen. ​

 

De vraag aan mij was voornamelijk om meer sfeer en een unieker interieur te ontwerpen die past bij de stijl van de woning en geen standaard nieuwbouwstijl is. De wens was om voornamelijk te werken met natuurlijke materialen, wat uniekere elementen (zoals nu een metaal gespoten ombouw voor de haard in het midden van de woonkamer en de roestbruine kleur) en kindvriendelijke meubels. Er hoefde geen wand wit te blijven en het ontwerp moest écht karakter hebben. Huiselijkheid en gezelligheid stonden voorop.

© 2020 - 2024 by NINETY EIGHT Interior Design. All rights reserved

bottom of page