top of page

Veelgestelde
VRAGEN

Hier vind je de veelgestelde vragen. Mocht je een vraag hebben over het afnemen van een interieurontwerp, dan is de kans groot dat het antwoord hier tussen staat. 

Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan vooral even contact met mij op en wie weet kan ik je helpen!

 • Wat is de doorlooptijd voor een interieurontwerp bij NINETY EIGHT Interior Design?
  Over het algemeen valt dit ontzettend mee. Er lopen altijd meerdere projecten tegelijk, wat inhoudt dat ik gemiddeld binnen 3 - 4 weken kan starten met het ontwerp. Voordat ik start aan het ontwerp hebben we wel al intakegesprek gehad. Gemiddeld per fase duurt het 3 - 4 weken voor het afgerond is. Als er een totaalpakket wordt afgenomen, dan zal dit gemiddeld 9 - 12 weken duren voor dit volledig is afgerond. Dit ligt vooral aan de grootte van het project en eventuele extra uren. Het belangrijkste is dat er genoeg tijd is voor het maken van doordachte keuzes en dat alles goed ingezien wordt. Het zou ontzettend zonde zijn als er dingen over het hoofd worden gezien en naderhand moeten worden opgelost!
 • Wanneer kan ik het beste contact opnemen als het nieuwbouw betreft?
  Zodra jullie hebben getekend voor een nieuwbouw project kun je het beste al direct met mij contact opnemen. Hoe eerder hoe beter! Op deze manier kan ik je al vroegtijdig ondersteunen met de keuzes die gemaakt moeten worden. Dit bespaart vaak kosten, aangezien we in dit geval op tijd aanpassingen kunnen doorvoeren - niet dat dit achteraf opnieuw gedaan moet worden. Gelieve dus altijd voordat de meer- en minderwerk keuzes doorgegeven moeten worden. Indien dit geen optie meer is (omdat de keuzes al zijn doorgegeven) kan ik je zeker nog ondersteunen voor het maken van een mooi plan!
 • Een interieurontwerp laten maken door een externe partij vind ik best spannend. Wat als het ontwerp niet is zoals ik had verwacht?
  Tijdens het gehele proces hebben we meermaals contact: bijvoorbeeld zodra er vragen zijn of andere gedachten die besproken moeten worden. Het persoonlijk contact vind ik het allerbelangrijkste en draagt ook bij aan een goede samenwerking. Op die manier kan er een top ontwerp worden geleverd die al jouw wensen in vervulling laat gaan. Ben je uiteindelijk toch niet helemaal tevreden of zou je graag nog een aanpassingen willen, dan is dit uiteraard geen probleem! We zoeken dan naar een passende oplossing.
 • Hoe verloopt het proces en de betaling van het afgesproken ontwerp?
  Als eerst plannen we een vrijblijvend intakegesprek in. Gaat het om een bestaande woning? Dan is het handig om op locatie af te spreken zodat ik een perfect beeld krijg bij de vraag. Gaat het om een nieuwbouwwoning? Dan is het handig om bij mij in de studio af te spreken. Zodra het intakegesprek heeft plaatsgevonden maak ik een offerte passend bij de besproken vraagstukken. Er wordt gewerkt in verschillende fases: FASE 02 - schetsontwerp, FASE 03 - definitief ontwerp en FASE 04 - uitvoering. Er wordt per fase een bedrag opgesteld en deze bedragen moeten voorafgaand aan de fases worden betaald door middel van een factuur die ik, zoals onderaan staat beschreven, toestuur op het desbetreffende moment. Zodra de offerte is geaccepteerd, ontvang je van mij een factuur voor de betaling van op FASE 02. Wanneer deze betaling is voldaan zal ik starten met de werkzaamheden van deze fase. Op het moment dat FASE 02 - het schetsontwerp zo goed als af is zal ik contact opnemen om een afspraak in te plannen voor de tussenpresentatie. Tijdens deze presentatie zullen we het volledige voorstel bespreken en eventuele aanpassingen onder handen nemen. Wanneer al deze punten zijn besproken ga ik er mee aan de slag om dit uit te werken tot definitief ontwerp. Ook zal er dan wederom een factuur worden toegestuurd, ditmaal voor de betaling van FASE 03. Zodra FASE 03 - het definitief ontwerp klaar is en alle bijbehorende onderdelen zijn uitgewerkt, plannen we de eindpresentatie in. Tijdens deze presentatie ontvangen jullie van mij het totaalontwerp in een A4 boekje, zodat je er ook nog even doorheen kan bladeren. Het kan altijd zo zijn dat er toch wat wijzigingen moeten worden doorgevoerd. Dit wordt dan na de presentatie uitgewerkt. Op het moment dat dit klaar is stuur ik alles digitaal toe. Wanneer je ook de uitvoering door mij wilt laten doen gaat FASE 04 van start zodra alle bovenstaande stappen zijn voltooid. Je ontvangt voorafgaand aan FASE 04 de laatste factuur van deze fase. Mochten er achteraf toch nog vragen zijn, dan kun je mij natuurlijk altijd bereiken! ▸ Bij een 100% vooruitbetaling geldt een korting van 2% op het totaalbedrag.

Volg mij op INSTAGRAM

info@ninetyeightinterior.com | +31 6 589 827 57 

Zuidergracht 21-17b, 3763 LS Soest

KVK-nummer: 80561144

BTW-nummer: NL003457074B30

Openingstijden (uitsluitend op afspraak)

Ma t/m vrij: 10:00 - 18:00 uur

© 2020 - 2024 by NINETY EIGHT Interior Design. All rights reserved

bottom of page