top of page

2022 - 2023

Villa
MUIDEN

"Once in a Blue Moon"

Voor deze nieuwbouw villa in Muiden heb ik een vrijwel compleet plan mogen maken van de begane grond, overloop en slaapkamers.   De architectuur van de woning verwijst naar een houten schuur “Barn-style”. Deze uitstraling is ook naar binnen doorgetrokken. Dit is terug te zien aan het plafond van de woonkamer. Het plafond is voorzien van houten planken donker gebeitst. Zo loopt de gevel van de woning door in het interieur en vormt de hele woning echt één geheel.

Een grote taatsdeur scheidt de woonkamer van de keuken en is tevens de scheiding in de verschillende plafonds. Zo is de woonkamer een intieme aparte ruimte, zonder dat het gesloten voelt of afgezonderd van de keuken.

De uitspraak “Once in a Blue Moon” betekent: iets wat zelden gebeurt. Deze uitspraak past perfect bij dit ontwerp. Er wordt blauw toegepast in het ontwerp. Echter gebeurt dit in kleine hoeveelheden - zelden. De hal en de overloop zijn volledig donkerblauw geverfd. De tussendeuren (inclusief de wand eromheen) in de aangrenzende kamers zijn vrijwel allemaal in dezelfde donkerblauwe kleur geverfd. Op die manier staat iedere ruimte met elkaar in verbinding. De 'blauwe' draad door de woning.

Soms moet er met smalle woningen creatief omgegaan worden met de ruimte. In dit geval hebben we gekozen voor een eetbank in de hoek, die mee vormt met de ruimte. Dit zorgt ervoor dat de doorloop tussen de verschillende ruimtes op de begane grond optimaal blijft zonder de mooie grote raampartijen te blokkeren. Hoe vervelend is het als je er iedere keer langs moet manoeuvreren? Liever niet! Zo lijkt de ruimte ook nog eens optisch een stuk groter.

In de woning is rekening gehouden met voldoende werkplekken, op deze manier is er altijd wel een plekje vrij als je je even wilt terugtrekken.

Voor deze woning is er gekozen voor een badkamer in de master bedroom om het gevoel van een hotelsuite te ervaren in huis. Rust, ruimte in combinatie met spannende elementen; zoals een behang met toffe print, donkerblauwe verf, keramiek Taj Mahal tegelwerk en maatwerk-meubilair.

© 2020 - 2024 by NINETY EIGHT Interior Design. All rights reserved

bottom of page