top of page

2021 - 2022

Woonhuis
AMSTERDAM

"Tiny Luxury"

In dit project ging het om een bestaande woning in Amsterdam. De bewoners hebben het huis in de basis al helemaal aangepakt. Alle muren waren al strak gestuct en gewit. Vanaf het moment dat de bewoners het huis introkken merkten ze dat ze sfeer en gezelligheid misten. Ze zijn zelf aan de slag gegaan en hebben allerlei inspiratiebeelden verzameld, maar toch kwamen ze er niet uit hoe ze het precies moesten aanpakken.​ Dit was de reden dat ze mij hebben benaderd. Ik heb voor meer warmte en symmetrie gezorgd in de woning. De woning bestaat uit een schuin aflopende wand en een vloerverhoging in het midden van de ruimte. Hierdoor was het een uitdaging om alles uit de ruimte te halen zonder dat het gevoel van rust en symmetrie verdwijnt.

Er zijn donkere materialen gebruikt met als accentkleur "roestbruin'. Deze kleur voegt veel warmte toe en zorgt dat de lichte basis van de woning toch een stuk knusser en gezelliger wordt. Op deze manier ontstaan er spannende contrasten.

 

In het ontwerp zijn vooral grote gebaren gemaakt: twee maatwerk meubels met als aanvulling los meubilair. Dit zorgt voor rust in deze woning met unieke architecturale elementen. Daarnaast is er gekozen voor een accentkleur en één behang op geselecteerde wanden. 

© 2020 - 2024 by NINETY EIGHT Interior Design. All rights reserved

bottom of page