top of page

2022 - 2023

Woonhuis
ROTTERDAM

"Earthly Energy"

Voor dit woonhuis in Rotterdam heb ik een plan mogen maken voor de volledige woning. De bewoners komen niet uit Nederland, dus daarom vonden ze het fijn dat ik ze kon begeleiden met de realisatie. Deze woning heeft vier verdiepingen en over deze vier verdiepingen zijn de verschillende functies verdeeld. Op de begane grond is een grote hal gecreëerd met een royale garderobekast en aangrenzende washoek. Ook is er een werk-/gastenkamer te vinden op deze verdieping. 

Op de eerste verdieping is de keuken met eethoek en toilet gerealiseerd. De keuken was reeds vernieuwd, dus deze is gebleven in het nieuwe plan, net als een aantal andere meubels. Er is in dit ontwerp een combinatie gemaakt tussen huidige en nieuwe meubels. Zo ook om de kosten iets te drukken. De basis van de woning is echter vrijwel volledig aangepakt, zodat hier komende (tientallen) jaren niet meer over nagedacht hoeft te worden.

Op de tweede verdieping is de woonkamer gesitueerd met extra werkplek. Dit moest vooral een hele gezellige ruimte worden met een eye-catcher maatwerkkast, zonder dat de ruimte hier kleiner door oogt. Er is gekozen voor een spannend behang om iets meer textuur en diepte te creëren in de ruimte.

Op de derde verdieping is een badkamer, gastenkamer, walk-in closet en master bedroom te vinden. De badkamer wordt in dezelfde stijl als het toilet uitgevoerd: een combinatie van natuurlijke materialen en contrasten tussen licht en donker. 

In de woning was het van belang om de natuurlijke materialen terug te laten komen. De verbinding tussen binnen en buiten, het gevoel van de natuur in hartje Rotterdam.

 

Een fun-fact: de bewoners zelf vinden Aziatische elementen prachtig en wilden dit dan ook terug laten komen in de woning. Dit is het uitgangspunt geworden van het ontwerp en de sfeer.

© 2020 - 2024 by NINETY EIGHT Interior Design. All rights reserved

bottom of page