top of page

2023

Villa
BAVEL

"Nature's Pride"

Voor deze bestaande royale villa is een ontwerp gemaakt van de begane grond en de master bedroom. De staat van  het interieur van de woning was op het moment van aankoop modern en strak, wat in principe een goede basis is. Echter wilden de bewoners de woning veranderen naar hun eigen smaak, begrijpelijk! Zo wordt de woning echt eigen. Hierbij hebben we rekening gehouden met het exterieur van de woning zodat dit mooi in elkaar overvloeit.

In het eerdere interieur liep de woonkamer en keuken over in elkaar als één grote ruimte. We wilden iets meer knusse hoekjes creëren in het nieuwe plan. De zichtlijnen mochten hierin niet verloren gaan. We hebben gekozen om een afscheiding te realiseren tussen de eethoek en de woonkamer door middel van twee grote pilaren bekleed met walnoothout - in dezelfde stijl als delen van de gevel van de woning. Zo lijkt het alsof de pilaren hier altijd al horen en bedacht is door de architect van de woning.

De schouw met haard in de woonkamer is een bestaand element en daaromheen mocht een nieuw ontwerp gemaakt worden. Zelf vond ik het de uitdaging om de impressie te geven dat de schouw er later past bij gemaakt is als onderdeel van het tv-meubel. Om de indruk te geven dat deze wand als één meubel gezien mocht worden is er bedacht om achter de tv te spelen met verschillende formaten houten panelen. De ladekast eronder en de schouw is uitgevoerd in dezelfde kleur als de rest van de muren. Rechts van de schouw is de wand bekleed met een stuk behang, wat tevens de hoek om doorloopt de keuken in.

De master bedroom is ontworpen in dezelfde stijl als de begane grond, maar dan iets warmer en intiemer. Tevens is er in het ontwerp rekening gehouden met een walk-in closet in dezelfde ruimte en ook een make-up hoekje. Hier is gekozen om het blad van de keuken terug te laten komen om zo in dezelfde stijl te blijven.

© 2020 - 2024 by NINETY EIGHT Interior Design. All rights reserved

bottom of page