top of page

2023

Woonhuis
UTRECHT

"Bravery Blue"

Voor een nieuw project in Utrecht heb ik een plan mogen maken voor de begane grond. Hierbij moest er rekening gehouden worden met een aantal vaste gegevens: denk aan het behouden van de huidige keuken en ombouw haard/tv. Er is gekeken om meer eenheid en harmonie te creëren.

 

De woonkamer en keuken zijn in dit ontwerp in hetzelfde kleurenpalet en materialisatie uitgewerkt: het behang achter de bank is terug te zien achter de eetkamerbank in de keuken en zo komt ook de blauwe stof van de fauteuils terug in de eethoek. Het contrast tussen licht en donker is over de hele begane grond doorgevoerd. Het gebruik van verschillende materialen zorgt ervoor dat het absoluut niet eentonig wordt.

 

Het trappenhuis is momenteel open, waardoor veel warmte verloren gaat naar de verdiepingen erboven. Hiervoor moest een passende oplossing komen in het nieuwe plan.

Door in de hal latten panelen tegen de wand te plaatsen en de ombouw te schilderen in een bijpassende kleur, oogt de ruimte direct anders. Daarnaast hebben we de tussendeur vervangen voor een nieuwe stalen deur met doorzichtig glas en een gespoten mat messing kleur. Door het glas oogt de hal een stuk ruimer en heb je direct bij binnenkomst een verbinding met de rest van de begane grond.

 

De ombouw van de haard met televisie was al een vast element in de woning. Hieromheen is een ontwerp gemaakt met maatwerk (slimme oplossingen), los meubilair en verdere aankleding. De huidige plint onder de haard heb ik vervangen door een kleine strook marmer-look wat tevens matcht met het keukenblad. Zo ontstaat er een eenheid tussen de verschillende ruimtes.

© 2020 - 2024 by NINETY EIGHT Interior Design. All rights reserved

bottom of page